logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
Suivez nous Sophia, réseau belge des études de genre

+32 (0)2 229 38 69

Rue du Méridien 10, 1210 Bruxelles

Actualités

50ste Nationale Vrouwendag

Voor de 50ste keer organiseert Furia vzw op 11 november de nationale Vrouwendag. Sinds 1972 is dit een vaste afspraak voor al wie uitkijkt naar uitwisseling, inspiratie en ontmoeting rond gelijkheid v/x/m. Een dag van sleutelen aan een betere en meer gelijke samenleving. Een dag om ervaringen en dromen te delen. Een dag met een grote inbreng vanuit de gaststad en de vele vrijwilligers die het programma mee vormgeven. Een dag die de bezoekers onderdompelt in een meerstemmig feminisme en laat kennismaken met tal van feministische en vrouwenorganisaties.

  • De keynote van deze dag is Tithi Bhattacharya, feministisch activiste en academica. Zij schreef Feminisme voor de 99%, samen met Nancy Fraser en Cinzia Arruzza. Ze verbindt daarin feminisme met de strijd voor sociale gelijkheid, tegen racisme en voor duurzaamheid. Op deze vijftigste Vrouwendag heeft ze het over het belang van zorgarbeid in al zijn vormen, en het gebrek aan maatschappelijke waardering daarvoor. Kwesties die de Covid-pandemie op scherp stelde. Anja Meulenbelt reflecteert daarbij vanuit de context van de lage landen.
  • Marijke Colle, Rebecca van Sluijs, Samira Azabar, Ida Dequeecker, Merel Terlien en Anja Meulenbelt duiken in feministische thema’s die 50 actueel zijn. Een intergenerationeel gesprek over zorgarbeid en moederschap, lichamelijkheid en seksualiteit, bondgenootschappen en solidariteit.
  • Tijdens thematische workshops ga je in gesprek over de situatie van alleenstaande moeders, seksualiteit, bodypositivity en bodyneutrality of het gewicht van stereotypen
  • Breng je engagement, energie en dromen onder woorden in de slamworkshop begeleid door Sesa.
  • Maak de onthulling van het standbeeld van de onbekende oorlogsvrouw mee om 14 uur. Inschrijven via vredeleuven@gmail.com
  • Breng lichaam en geest in balans met traditionele Qi Gong-oefeningen.

We sluiten feestelijk af met een receptie en concert door Ana Diaz!

Deze Brusselse zangeres met Spaanse roots brengt Frans- en Spaanstalige zachte melodieën op de grens van jazz, pop en flamenco, met een latin sound.