logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
Suivez nous Sophia, réseau belge des études de genre

+32 (0)2 229 38 69

Rue du Méridien 10, 1210 Bruxelles

Actualités

Boekvoorstelling en Panelgesprek | RoSa Bibliotheek

Datum: 14/12/2023, van 19u tot 21u

Locatie: RoSa bibliotheek, Zennestraat 40, 1000 Brussel

Inschrijven: Gratis, maar verplicht.

Toegankelijkheid: Dit event gaat door in het Nederlands. De RoSa-bibliotheek is rolstoeltoegankelijk, maar de sanitaire voorzieningen helaas (nog) niet. Ook kinderen zijn welkom bij RoSa: we hebben een kinderhoek met leesboeken, tekenmateriaal en een activiteitenboog, en hebben ook een verzorgingstafel ter beschikking.

Waarom worden boze vrouwen niet serieus genomen? En is eicelbevriezing een goede zaak voor vrouwenemancipatie, of net niet?

Op donderdag 14 december krijg je een antwoord op deze vragen in de RoSa-bibliotheek. Dan komen onderzoekers Sigrid Wallaert en Michiel De Proost hun kersverse boeken over deze thema’s voorstellen. Na de gratis boekvoorstelling gaan de auteurs in gesprek met onderzoeker Sofie Avery om dieper in de gaan op de relatie tussen hun onderzoeken, feminisme, en filosofie.

Over de sprekers

Sigrid Wallaert is filosoof en werkt als onderzoeker aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de Universiteit Gent.

Michiel De Proost is bio-ethicus en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent.

Sofie Avery is verbonden aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent. Daar doet die onderzoek naar machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.