logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
Suivez nous Sophia, réseau belge des études de genre

+32 (0)2 229 38 69

Rue du Méridien 10, 1210 Bruxelles

Actualités

DRAW FOR CHANGE! @ CARTOONFESTIVAL 2023

DRAW FOR CHANGE!

Mural Draw for Change

Het Cartoonfestival gaat voor deze editie ook een samenwerking aan met het project ‘Draw for Change!’. Dit is een zesdelige documentaireserie over vrouwelijke striptekenaars in Mexico, de VS, Rusland, India, Syrië en Egypte. De serie combineert documentaire en animatie om thema’s als vrouwenmoord en vrouwelijke vertegenwoordiging te onderzoeken. Ondanks censuur en doodsbedreigingen proberen deze rebelse tekenaars hun samenleving te veranderen en weigeren ze toe te geven. Je zal in de tentoonstelling het werk van de volgende cartoonisten kunnen bewonderen: Doaa El Adl (Egypte), Victoria Lomaska (Rusland), Amany Al Ali (Syrië), Mar Mar Maremoto (Mexico), Rachita Taneja (India) en Ann Telnaes (VS).

Bewonder in de expo zeker ook de gigantische mural van Victoria Lomasko. « The Changing of Seasons » is de muurschildering die Victoria maakte in de maand na haar vlucht uit Rusland. Het schilderij vertelt het verhaal van het recente verleden, het heden en een wenselijke toekomst, voorgesteld als herfst, winter en lente.

 

TIP: Journaliste en schrijfster Catherine Vuylsteke leest op woensdag 19 juli om 20 uur in Cultuurcentrum Scharpoordvoor uit haar nieuwste boek ‘Draw for change’. Ze tekende de levensverhalen op van deze zes vrouwelijke cartoonisten aan wie de onlangs in Cannes bekroonde documentaire serie Draw for Change is gewijd. Vuylsteke’s boek verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Lannoo maar ze komt er op het festival in primeur uit voorlezen.

Catherine Vuylsteke werkte een kwarteeuw lang als buitenlandjournalist bij De Morgen, sinds 2014 schrijft ze voor Knack en De Standaard. Ook is ze recensent voor het Klara-programma Pompidou.

Meer info over het volledige programma van het CARTOONFESTIVAL 2023 hier.