logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
Suivez nous Sophia, réseau belge des études de genre

+32 (0)2 229 38 69

Rue du Méridien 10, 1210 Bruxelles

Actualités

Inschrijving Feminist Lab 2020

Van 18 tot en met 20 september organiseert Vrouwenraad Feminist Lab, een driedaagse voor vijftien jonge vrouwen* (18-30 jaar) waar actie en leren primeren. Tijdens dit weekend komen jonge vrouwen* niet alleen samen in Brussel om hun ervaringen en inzichten met elkaar te delen, maar ook om hun leiderschapsvaardigheden (verder) te ontwikkelen. Geen lezingen, maar wel workshops waarbij participatie en co-creatie centraal staan. Verwacht je dus maar aan veel praten, veel luisteren en vooral veel plezier!

Omdat onze ervaring leert dat drie dagen te kort is, biedt Vrouwenraad ook een natraject aan om de deelneemsters zo goed mogelijk te ondersteunen in hun leiderschap en/of activisme.

In de editie van 2019 zochten we een antwoord op de vraag wat het betekent om een jonge vrouw* te zijn in de publieke ruimte. Na de dimensie ruimte willen we dit jaar de dimensie tijd onderzoeken als feministische kwestie. Wie bepaalt de tijd? Hoe besteed je jouw tijd? Heb je (vrije) tijd? Is de tijd van jou? Hoe vul je jouw vrije tijd in? Is tijd geld?

Feminist Lab wordt gefaciliteerd door Maaike Boumans, een host, trainer en activist, die werkt op het snijvlak van sociale en ecologische rechtvaardigheid en leiderschapsontwikkeling.

Feminist Lab wil bijdragen aan het bouwen van een intersectionele beweging die systemen van onderdrukking kan ontmantelen. Het is een safe(r) space waar alle stemmen even belangrijk zijn en even luid kunnen klinken. We tolereren géén racisme, homofobie, transfobie, validisme of eender welke vorm van discriminatie.

*Iedereen die zich identificeert als vrouw.

Ook belangrijk om te weten: deelname aan Feminist Lab is gratis.

Heb je vragen? Aarzel dan niet om Caroline van Vrouwenraad te contacteren via nvr.cvansumere@amazone.be