logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
Suivez nous Sophia, réseau belge des études de genre

+32 (0)2 229 38 69

Rue du Méridien 10, 1210 Bruxelles

Actualités

Ode aan Mernissi: literaire stemmen uit de Arabische wereld

Als hommage aan de Marokkaanse sociologe Fatima Mernissi, lezen Iman Humaydan en Rosa Yassin Hassan voor uit eigen werk, en praten ze over hun schrijverschap tegen de achtergrond van revolutie, censuur, en hun veranderende positie in de samenleving. Samen met Abdelkader Benali buigen ze zich over Mernissi’s belang in de ontwikkeling van de vrouwelijke stem in de moslimwereld, en de blijvende nood aan bruggen tussen het Westen en de Arabische wereld, ook in de literatuur. Karima el Fillali & ensemble zorgen voor muzikale intermezzo’s.

Dit jaar reikt VUB de hand aan het literaire tijdschrift DW B, dat 16 vrouwelijke literaire stemmen uit de Arabische wereld presenteert. DW B maakt een literaire reis langs 8 Arabische steden aan de Middellandse Zee, van Marokko tot Syrië, en laat de lezer kennismaken met een bijzonder palet aan indringende teksten over de Arabische wereld vandaag, gezien door de ogen van een zelfbewuste, sterke generatie vrouwelijke auteurs. Een kennismaking met 16 nieuwe stemmen die in het Westen te weinig worden gehoord.

20:30 Verwelkoming door Iman Lechkar, leerstoelhouder van de Fatima Mernissi Leerstoel & Sigrid Bousset, curator editie DW B
20.50 Iman Humaydan
21.00 Rosa Yassin Hassan
21:10 Gesprek met Iman Humaydan en Rosa Yassin Hassan
21:30 Muzikaal intermezzo door Karima el Fillali & ensemble
21:45 Gesprek met Abdelkader Benali
22:00-22:30 Muzikaal optreden door Karima el Fillali & ensemble