logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Tackling sexual harassment in higher education: Sharing good practices

Tackling sexual harassment in higher education: Sharing good practices

Op 22 april 2022 organiseert Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies, een uitwisselingsdag rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in het hoger onderwijs.

Nieuws over seksueel grensoverschrijdend gedrag zorgt momenteel voor veel opschudding in het Belgische hoger onderwijslandschap. Bij Sophia willen we op een verbindende wijze bijdragen aan het aanpakken van deze problematiek door het delen van goede praktijken te faciliteren over de grenzen van de hoger onderwijsinstellingen en taalgrenzen heen. Op de aankomende ontmoetingsdag willen we medewerkers van Nederlands- en Franstalige hogescholen en universiteiten samenbrengen.

Het programma zoekt tevens de balans op tussen kennisdeling en uitwisseling. Eerst wordt er tijdens parallelle Nederlandse en Franse discussiegroepen gefocust op het delen van concrete goede praktijken van op het terrein. Hierna koppelen we terug naar de besproken thema’s in een afsluitend panelgesprek met diverse experten.

Programma

14u: Aanvang en welkomstwoord van Sophia’s co-voorzitters
14u15: Inleidende presentatie door het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen
15u: NL discussiegroep m.b.t. goede praktijken toegelicht door Brigit Cosemans (KULeuven), Anneleen Lemmens (Engagement Arts) en Nelle Hens (P.A.R.T.S.). Gemodereerd door Beatrijs Vanacker (KULeuven) en Lien Van Achter (HOGENT).
16u: Korte koffiepauze
16u15: Afsluitend panelgesprek met Sylvie Boët (cash-e ULB), Marion Hallet (Ecolo), Christa Criel (Podiumkunsten) en Anneleen Lemmens (Engagement Arts). Gemodereerd door Hakim Benichou (BIND – Belgian Interuniversity Network for Diversity).
17u30: Einde

Praktisch

Werk je aan een hogeschool of universiteit en houdt het thema van seksueel grensoverschrijdend gedrag jou en/of je collega’s bezig? Werk je in een andere professionele context maar ben je veel bezig met de kwestie van seksueel grensoverschrijdend gedrag en onderwijs? Schrijf je dan zeker in voor deze ontmoetingsdag.

> Inschrijven kan tot 21 april via dit inschrijvingsformulier.

> Locatie: De uitwisselingsdag zal doorgaan in het Amazonehuis in Brussel (Middaglijnstraat 10, 1210 Sint-Joost-ten-Node).

> Deelnameprijs: Gratis.

Naverwerking

Er wordt een verslag opgesteld met de belangrijkste info en bevindingen. Dit verslag zal later in 2022 gepubliceerd worden. In afwachting kan je het verslag van onze vorige uitwisselingsdag alvast raadplegen.