logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Hooray for the essay

Een essaywedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar

Heb je een uitgesproken mening, een vlijmscherpe pen en deel je je hersenspinsels graag met de publieke opinie? Doe mee met de tweede editie van de essaywedstrijd Hooray for the Essay! Na een eerste geslaagde editie in 2019 lanceren deBuren, rekt:verso en Pilar een nieuwe editie van Hooray for the Essay! De winnaar gaat naar huis met bakken roem en vijfhonderd euro. Het winnende essay wordt bovendien gepubliceerd in rekto:verso!

Deelnemen

Centraal in de essaywedstrijd staat het werk van essayist en dichteres Audre Lorde(°1943, † 1992). Zelf omschreef ze zich als zwarte lesbienne, moeder, strijder en dichter. Ga aan de slag met één of meerdere van haar quotes uit het gebundelde werk Sister Outsider:
  • Poetry is not a Luxury
  • The Erotic as Power
  • The Transformation of Silence into Language
  • The Master’s Tools Will Never Dismantle the Master’s House
  • Learning from the sixties

Ten laatste maandag 12 oktober (vóór 10:00) verwachten we jouw essay van maximaal 2000 woorden. Mail je tekst naar lieselotte.vaneeckhoute@vub.be en nora@deburen.eu.

Prijsuitreiking

Een jury met onder meer Scherpsteller Warda El-Kaddouri en columnist Orlando Verde, selecteert de uiteindelijke top drie.
Tijdens de Closing Night van Pilar ASAP The Fluid Identity Edition op donderdag 12 november zetten Pilar en deBuren het winnende schrijftalent in de spotlights. Tijdens die avond sluiten we het multidisciplinaire kunstenfestival feestelijk af. Zo heffen we het glas en brengen Radna Fabias, Jaouad Alloul, Loulou João en Lisette Ma Neza in première elk een eigen artistieke interpretatie van Lordes werk.

Organisatie

Pilar, deBuren en rekto:verso