logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Disability Justice – met Anaïs Van Ertvelde en Leni Van Goidsenhoven

Leni en Anaïs brengen elk een korte lezing, lezen fragmenten voor uit hun eigen “crip canon” en gaan in gesprek, waarbij ze ook jouw vragen zullen beantwoorden.

Anaïs Van Ertvelde is auteur en historica. Aan de Universiteit van Leiden doet ze onderzoek naar de artistieke en politieke representatie van mensen met een handicap. Ze schrijft essays en columns op het kruispunt van lichaam, gender en seksualiteit. Samen met Heleen Debruyne onderzocht ze historische vleselijkheden in de podcast en het boek Vuile Lakens. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek voor de Bezige Bij: literaire non-fictie over handicap en validisme.

Leni Van Goidsenhoven is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Centrum voor Ethiek, Wijsbegeerte (Universiteit Antwerpen) en Culturele Studies (KU leuven). Ze werkt over het belang van ervaringsverhalen van mensen met een beperking binnen het ERC project NeuroEpigenEthics en is daarbij bijzonder geboeid door het concept ‘stem’. Ze is auteur van Autisme in Veelvoud (2020) en de catalogus Middle Gate Geel’13 Curator Jan Hoet (2013). Ze cureerde de tentoonstelling Ongehoord., nog tot 4 juli te zien in Museum Dr. Guislain. Het gelkijknamige boek, over kleine interacties wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn is zopas verschenen bij EPO.

Gratis via Facebook Live, inschrijven is niet nodig!

De online livestream van het evenement wordt in het Nederlands ondertiteld.