logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Gewestelijk beleid in Brussel, maar welk beleid inzake gelijkheid V/M?

Brussel is geen regio zoals een ander, vaak omgeschreven als een culturele smeltkroes, maar ook als een samenspel van verschillende regionale en gemeenschapsvaardigheden.

De wetgeving inzake gender-mainstreaming, die in het Brussels Gewest van kracht is, betekent voor de nieuwe regering een engagement dat moet zorgen voor meer gendergelijkheid.

De Brusselse Raad voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen organiseert op 11 december 2019 een ontmoetingsevent met als titel

“Gewestelijk beleid in Brussel, maar welk beleid inzake gelijkheid V/M?”

De raad heeft Mevrouw Nawal Ben Hamou, Staatssecretaris voor Gelijke kansen, uitgenodigd alsook de Ministers en staatssecretarissen van het Brusselse Gewest. De Heren en Dames Rudi Vervoort, Elke Van den Brandt, Bernard Clerfayt, Barbara Trachte, Sven Gatz, Pascal Smet, Alain Maron, of hun vertegenwoordiger komen hun beleid met betrekking tot gelijke kansen in het kader van hun bevoegdheden voorstellen, waarbij de focus ligt op gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

Als gastspreker zal Caroline Joubert ons het fenomeen van de internet Incels (involontary celibates) groepen toelichten. Sommige van deze groepen zetten openlijk aan tot feminicide.

En als afsluiter luisteren we naar enthousiasmerende “slam poetry”, Hind Eljadid en Lisette Ma Neza.

Safia Kessas en Filip De Rycke zullen dit ontmoetingsevent modereren.

Programma

8:15 – 9:00 Welkom – Ontbijt

9:00 – 12:30 Plenaire vergadering

12:30 – 14:00 Walking Lunch