logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

International conference Colored Qollective – Decolonization within queer communities of color

Stichting Colored Qollective organiseert op donderdag 21 en vrijdag 22 januari een (inter)nationaal digitaal symposium gericht op queer personen van kleur.

Het primaire doel van dit symposium is om een platform en podium te bieden aan de groep waarbij we voornamelijk in gesprek zullen gaan over dekolonisatie processen binnen queer gemeenschappen van kleur. Helaas zijn queer personen van kleur nog veel te vaak ondervertegenwoordigd en krijgen wij geen of weinig toegang tot platformen, middelen en faciliteiten die voor ons bestemd zijn.

Met dit symposium bieden wij niet alleen de benodigde ruimte aan queer personen van kleur, maar zullen er ook complexere gesprekken plaatsvinden in het kader dekolonisatie en ontmanteling van machtsstructuren. Dit alles zal benaderd worden vanuit een perspectief van intersectionaliteit.

Voor wie?
Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die hier interesse en affiniteit heeft met het onderwerp. Uiteraard staan (de ervaringen van) queer personen van kleur centraal. Daarnaast nodigen wij activisten, belangenorganisaties, zorgmedewerkers, beleidsmakers en onderzoekers uit om deel te nemen aan dit symposium, waarin we expliciet een oproep doen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht om zich aan te melden.

Samenvatting:
Thema: Decolonization within queer communities of color
Datum: January 21st and 22nd 2021
Tijd: 19.00 – 21.00
Locatie: Online (Zoom)

De eerste dag van het symposium vindt plaats in het Nederlands en de tweede dag in het Engels. Gedurende het programma zal er een gebarentolk aanwezig zijn voor slechthorenden en doven.

 

Aanmelden is verplicht via: https://www.coloredqollective.org/sign-up-form/

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: symposium@coloredqollective.org