logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Normal Schnormal

Een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

We leven in het tijdperk van de vraag. Dé vraag van vandaag: in hoeverre ervaren we de wereld waarin wij leven als normaal? Een wereld met brandhaarden en politieke conflictzones, met massamigratie en een klimaatcrisis, met een binair denken en druk op het glazen plafond, met het zoeken naar een nieuwe taal en het vinden van een thuis, met single households en polyamoreuze relaties, met micro- en macro-agressie, met polariserende uitspraken, heethoofden en opvoedkundige uitdagingen. Iedereen verhoudt zich tot datgene wat normaal bevonden wordt. Iedereen leeft, kijkt, spreekt en zweeft vanuit een specifiek referentiekader of een heel eigen blik om dat normale te definiëren.

Sommige referentiekaders staan onder druk, ze worden ervaren als te ouderwets, te eng, te breed, niet flexibel genoeg, te gek voor woorden. Sommigen zeggen: “doe eens normaal.” Anderen roepen net: “breek met de geijkte conventies!” Mensen inbetween vragen bedeesd: “waar trekken we de grens?” We nodigen kunstenaars en denkers uit die de norm bevragen. Wat ervaren we als normaal? Als de norm al onder druk zou staan, welke richting gaan we dan uit? Zijn we aanbeland bij het moment waarop we niks meer mogen zeggen of abnormaal vinden? Hoe geven we al die uiteenlopende normalen een plek?

Focusprogramma Normal Schnormal is een uitnodiging om samen na te denken en vragen te stellen: wat is normaal? Ben ik normaal? Vind jij dat normaal? Klare taal, einde verhaal!