logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Twee postdocs (0.2-0.5) en verschillende junior onderzoekers (0.4-1.0) voor ZonMW project over de veranderende vraag naar transgender zorg

Voor een interdisciplinair project rond de veranderende vraag naar zorg voor transgender personen zoekt het Platform Diversiteit in Geslacht en Gender (https://www.ru.nl/onderzoeksekseengender/) aan de Radboud Universiteit en RadboudUMC Nijmegen verschillende onderzoekers. Het project wordt in 2022 in opdracht van ZonMw uitgevoerd.

In vijf deelprojecten zoeken we naar verklaringen voor de toename in transgender personen, de toename in de vraag naar transgender zorg en veranderingen in de aard van de zorgvraag.

Het project biedt een unieke mogelijkheid onderzoek te doen binnen een interdisciplinaire context met een directe link naar praktijk van transgender zorg. Je maakt in korte tijd kennis met uiteenlopende onderzoeksmethoden. Ook kom je in contact met relevante stakeholders rond transgender thema’s. Je werkt in een dynamisch team met bevlogen professionals op een uiterst actueel thema.

Concreet zoeken we voor dit project:

Een postdoc onderzoeker om het project te begeleiden, deeltijdse aanstelling (40-50%, 9-12 maanden). Profiel: (bijna) gepromoveerd in sociale wetenschappen; kennis van genderstudies. Affiniteit met en kennis van wetenschappelijke en maatschappelijke discussies rond transgender identiteiten en zorg.
Een postdoc onderzoeker, deeltijdse aanstelling (20-50%, 3-6 maanden in 2022). Profiel: (bijna) gepromoveerd in de communicatie- of taalwetenschappen. Affiniteit met actuele thema’s rond transgender identiteiten en zorg is een pré.
Junior onderzoekers (afgeronde master) voor specifieke deelprojecten. Periodes en aanstellingspercentages zijn bespreekbaar. Achtergrond in: gender studies/diversiteit, sociale wetenschappen, taal- of communicatiewetenschappen, psychologie. Affiniteit en bekendheid met actuele thema’s rond transgender identiteiten en zorg. Bij voorkeur ervaring met wetenschappelijk onderzoek en/of beleidsmatig werk.
We moedigen personen aan om te reageren die een relevante opleiding hebben en daarnaast ook ervaringsdeskundige zijn.

Het project start begin 2022 en we zoeken personen die snel aan de slag kunnen.

Voor meer informatie en bij interesse kun je contact opnemen met Marion Wasserbauer (marion.wasserbauer@radboudumc.nl) en Anna van der Vleuten (anna.vandervleuten@ru.nl).Graag reageren voor 17 januari 2022. Gesprekken met mogelijke kandidaten vinden digitaal op 24 januari 2022 plaats.