logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

UGent Women’s Strike – More care, Less cuts

🌸 MEER ZORG, MINDER BESPARINGEN (NL)
Het voorbije jaar werd de UGent gemeenschap overspoeld door een onophoudelijke stroom aan topdown aangekondigde besparingen, waarbij vooral ondersteunende en zorgdiensten geviseerd worden: uitbesteding van de UGent-koten, prijsverhogingen in de studentenresto’s, privatisering van de kinderopvang, blijvende outsourcing van het poetspersoneel. Het zijn nochtans deze essentiële diensten die de zogenaamde ‘kerntaken’ van de universiteit mogelijk maken! Ondanks alle beloftes gebeurde er weinig concreets om de vele klachten rond grensoverschrijdend gedrag op te lossen. Als kers op de taart komt er nu weer een verhoging van het inschrijvingsgeld voor studenten. In dit soort universiteit, waarbij bespaard wordt op het welzijn van studenten en personeel, kunnen we niet meer blijven meedraaien.
Wij komen op voor een andere universiteit – een feministische universiteit waarin zorg, strijdbaarheid en solidariteit centraal staan. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, leggen we dan ook massaal het werk neer, productief en reproductief, uit protest tegen het asociale beleid van de UGent dat ons uitput. In plaats daarvan, bouwen we aan een universiteit waar zorg centraal staat.
✊🏼 Onze eisen voor een feministische universiteit:
1) Een onafhankelijke tuchtcommissie en meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag en discriminatie (seksisme, racisme, transfobie, validisme, …) specifiek voor het hoger onderwijs
2) Stop het uitbesteden en privatiseren van essentiële beroepen (poetspersoneel, personeel kinderdagverblijven, logistiek personeel, …)
3) Stop de verhoging van het inschrijvingsgeld en pleit naar de Vlaamse regering toe voor meer investeringen in het hoger onderwijs
We verzamelen op 8 maart om 12u aan het Rectoraat voor een namiddag van vreugdevol feministisch verzet, met potluck soep en cake, workshops en getuigenissen. We voorzien soep, maar breng zelf wat lekkers mee om te delen!
👉🏼 Programma aan het Rectoraat – St Pietersnieuwstraat 25, Gent
12u: Verwelkoming
12u15: Speeches met potluck en persactie
12u45: Workshops en activiteiten
13u30: Open mic en getuigenissen
Tot dan! 💜