logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

WoWmen! 2020

In de eerste week van maart – de week voor internationale vrouwendag – strijkt de vierde editie van WoWmen! neer in Brussel. Dit programma van performances, lezingen, debatten, films en workshops kijkt met een kritische bril naar de staat van gender, kunst en samenleving.

Want dat is nog steeds nodig in een wereld waar huiselijk geweld en feminicide blijven voorkomen. Een wereld waarin seksisme hoogtij viert, al dan niet op sociale media. Een wereld in crisis waarin informele sociale netwerken – vaak wit, hetero en mannelijk – nog steeds de kop op steken. Een wereld waarin #MeToo-verhalen boven water blijven komen.

 

‘Don’t protect me – respect me.’ – JEANETTE WINTERSON

Sommigen onder ons worden geprivilegieerd, en anderen gemarginaliseerd. Daarom denken we na over strategieën van verzet. Via een orale en fysieke traditie die veelal niet samenloopt met de traditionele canon: gooi stem, geluid, taal en lichaam in de strijd!

Heeft stem een gender? Heeft huid een ras? Valt mannelijkheid te herdefiniëren? Hoe wordt taal inclusief? En wat is het geheim van Finland, waar jonge vrouwen politieke leiders worden? Aan de hand van deze en andere vragen legt een internationale verzameling van kunstenaars en onderzoekers onze meervoudige identiteiten bloot.

WoWmen!: het festival dat hopelijk snel overbodig wordt.
Omdat de toekomst feministisch zal zijn.

presented by Kaaitheater in collaboration with Brussels partners deBuren, Engagement, Espace Tous, Finnish Cultural Institute for the Benelux, KVS, Passa Porta, rile*, RoSa, VUB-Rhea Centre for Gender and Diversity, workspacebrussels