logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Follow Us Sophia, Belgisch Netwerk voor Genderstudies

+32 (0)2 229 38 69

Middaglijnstraat 10, 1210 Brussels

Nieuws

Welgemeend podcast: werk, welzijn en minder werken

In de Welgemeend Podcast spreekt Franne Mullens met verschillende experten uit heel diverse domeinen over thema’s als werk, welzijn en minder werken.

Franne maakt deel uit van onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel, die in 2019 een  onderzoek uitvoerde bij Femma vzw. Femma experimenteerde een jaar lang met een 30-urenwerkweek op organisatieniveau, terwijl TOR de effecten van deze kortere werkweek op het werk- en privéleven bestudeerde via tijdsbestedingsonderzoek.

Na het onderzoek is er nu ook de podcast. Vanuit haar onderzoek naar het experiment met arbeidsduurvermindering bij Femma vzw, maar ook uit persoonlijke nieuwsgierigheid wil Franne graag meer weten over het idee van minder werken. Is het een mogelijk alternatief? Is het ook wenselijk? Ze gaat samen met verschillende experts op zoek naar wat we vanuit verschillende disciplines al weten om zo een gefundeerde en weloverwogen mening te vormen.

Vanaf maart 2021 wordt er iedere maand een nieuwe aflevering gelanceerd. Je kan de podcast beluisteren via Spotify en Podbean.